Ervaringen

Speelbal van het leven…… Weer regie voelen over mijn eigen leven…..

Neem contact op!

De invloed van Haptotherapie

Speelbal van het leven……zo voelde ik me vaak. Dat was het antwoord op de vraag van Anke aan mij over wat ik graag uit de Haptotherapie zou willen halen. Weer regie voelen over mijn eigen leven in plaats van dat het leven mij ‘overkomt’.

De Haptotherapie bracht me steeds terug naar mijn lichaam, want daar is het te doen. Ik zat veel in mijn hoofd, vanuit controle. De verbinding met mijn gevoel was daarmee kwijt. Maar dat lijkt me niet echt de bedoeling van het leven, je gevoel kwijt zijn.

Ervaringen Anke Plomp Weert Haptotherapie

Anke liet me ervaren wat er gebeurt in bepaalde situaties in mijn leven die steeds terugkomen. Hoe reageer ik (hoofd en lichaam)? Waar komt het vandaan? En wat is er dan nodig?. Van denken naar voelen, luisteren naar signalen die je lichaam je geeft. Herkennen  en erkennen wat er gebeurt en van daaruit was er verandering mogelijk. Anke’s fijne woorden, haar rustige en respectvolle benadering zorgde voor een veilige basis, Hierdoor kon ik me veilig voelen. Voor mij voorwaarde nummer 1 om me kwetsbaar op te kunnen stellen. Anke voelt aan wat er nodig is en dit zorgde voor vertrouwen.

De Haptotherapie heeft me veel inzichten gegeven. Het heeft bijgedragen aan een stuk persoonlijke ontwikkeling, maar geeft ook praktische handvaten, waar je op terug kunt vallen wanneer het even minder gaat. Dit om steeds weer terug te kunnen gaan in verbinding met mezelf. Ik denk dat dat precies is wat nodig is in deze hectische snelle tijd. Terug naar het gevoel, naar daar wat er echt toe doet.