Mijn eigen proces…….

Na jarenlang gewerkt te hebben als Fysiotherapeute en Haptotherapeute in een eerstelijnspraktijk, kan ik met heel veel trots zeggen dat ik nu ga starten met mijn eigen Haptopraktijk!!

Het was een hele weg  en een heel proces om uiteindelijk dat te bereiken waar ik nu sta…….en ik kan zeggen dat ik er blij mee ben en dat ik me goed voel.

Graag wil ik een stukje delen van mijn proces ………………..

Vorig jaar ben ik thuis te komen zitten met een Burn Out en had van tevoren nooit gedacht dat me dit ooit zou overkomen………..maar het gebeurde toch. Wellicht herkennen veel mensen zich hierin?!

De ochtend waarop ik voelde dat ik niet meer kon, was een verschrikkelijk moment. Ik ben deze dag trouw naar het werk gegaan. Gedurende deze ochtend voelde ik mij steeds zieker, moe en leeg en had ik het gevoel dat ik ieder ogenblik door mijn benen kon zakken. Op een gegeven moment  stortte ik in, kwam er een stortvloed aan emoties en kon ik niet meer. Ik heb me thuis af laten zetten en heb die dag 5 uur geslapen. De weken daarna kwamen de vermoeidheid en emoties er helemaal uit en in deze weken heb ik veel geslapen en gerust.

Gedurende die tijd heb ik ook veel zelfreflectie gedaan en onderzocht hoe het kwam, dat ik uitgeput thuis zat. De conclusie was dat ik veel te lang in een situatie heb gezeten die niet goed voelde voor mij en waarbij ik niet naar mijn gevoel had geluisterd. Daarnaast had ik thuis ook niet de nodige rust, daar we een eigen huis aan het bouwen waren (dit voelde als een positief proces, maar wel met de nodige persoonlijke uitdagingen).

Om er weer bovenop te komen heb ik vele gesprekken gevoerd en heb ik de module voor Burn out gevolgd. Hieruit heb ik geleerd dat ik mijn mond open mag doen, mijn grenzen aan mag geven en dat ik voor mezelf mag gaan kiezen en staan. Wat geeft me energie en positiviteit ? Dat was de kernvraag.

Het uiteindelijke antwoord hierop was: Mijn eigen pad uitstippelen en mensen begeleiden vanuit de  Haptonomie, geheel op mijn manier en op mijn eigen plek.

Want wat vind ik het mooiste aan de Haptotherapie? Dat is het zien groeien en bloeien van mensen en dat ze meer gaan staan voor wie ze zijn. Dit is iets wat ik zelf ook heb mogen ervaren.

Ik kan zeggen dat ik trots ben op het proces wat ik heb doorlopen en de persoonlijke uitdagingen die ik ben aangegaan. Ik sta nu aan het begin van iets moois……………….

Welkom bij Anke Plomp Haptotherapie